Tuesday, July 5, 2011

Aku Sedih

Assalamualaikum...
aku mahu berbicara sedikit tentang kesedihan aku... hOhO... ye.. aku sedih...nak tahu sebab apa??  sebab ada sesetengah orang mengatakan doodle/kartun yang ada dalam blog ni aku ciplak(curi/cetak rompak)... hOhO.. sampai nya hati mu... dan ada juga mengatakan doodle/kartun ini bukan aku yang lukis... hOhO.. errr.. tak sangka ada juga yang berfikir macam tu... aku manusia... aku tak marah pun... ^^,.. 


Sekarang aku bukti kan bagaimana doodle/kartun yang aku buat.. mungkin ada yang ingin tahu..

First sekali mesti di lakar dulu... mengikut kreativiti tersendiri, inilah yang paling penting

Aku warnakan ikut kesesuaian

aku tambah sedikit grafik.. supaya nampak timbul..

aku masuk kan mata, mulut.. mengikut emotion..

last skali, aku akan masuk kan background simple, mengikut citarasa.. ^^,

Siap dah..  tak lawa, tak sehebat blogger yang lain.. tapi ini lah yang aku buat... kita semua boleh buat.. :)
blog ini bukan sekadar doodle/kartun sahaja. Tetapi sebaliknya ada mesej yang aku selitkan.. :)


notaHATI : aku melukis sambil minum White Coffee... :)

24 comments:

bibi bibo said...

wahhh , comel la kartoon tu .

x pe , biar je org kate ape pon kan . hihikk.

sergeant keroro said...

stylo la bro, serius!

aku sokong XD

p/s : guna paint ke? macam leceh jek T.T

Abu Huzaifah said...

bibi bibo : hoho.. thnkz :)

Abu Huzaifah said...

sergeant keroro : aku tk suke pakai paint.. leceh.. haha... software photoscape ngn photoshop... :)

Alya Esprézzo said...

ekekke siapa yg kata doodle nie ciplak punya?? dorg dengki laa sebab tak dpt buat mcm abu buat..hahhaa yup btw, alya suka tgl kartun abu..ade sesuatu yg diselitkan! eheh keep it up okee :)

Miscellaneous Smiles said...

seyess comey sy suka..

hehe =D

diya said...

hoho adatlah manusia dengki.
ok apeee buleh buat doodle2,
diya tak reti langsunggg .
menconteng reti lee =.='

||aLeaSaRa|| said...

huhu menci menci jeles jeles....suka doodle bro buat ni.alah diorg jeleslah tu

p/s:suka makan noodle beribu kali tu sebab tak reti buat doodle ngehhhhh....

haslinda said...

kte suke la doodle kamu. kreatif... cntik sgt :)

Shuk_ArChie said...

Saya peminat karya kamu! (^_^)

nurAMALLINA said...

Abu, saya dah lama sebenarnya nak luah perasaan.



Saya suka doodle awak. Cute miut!

ain revival said...

tengok oreng lukis senang jep..cuba lukis sendiri susah kot..huhu

y ko lukis siyess lawa ^^,

kiera'sakura said...

saya tau awak yang lukih sendiri katun tue...

biarlah apa org nk kata.. janji kita tau sapa kita..

mulut tempayan kalau kita tutup hari nie, x mustahil besok orang laen bukak balik..

sabar lah erk.... =)

nawal addina said...

doodle awk classic ! ;)

Rtp Farra Arisha said...

eh ada jugak org yang sampai hati cakap camtuh ehh.
no worries, i believe that u're damn creative, no wonder u can draw those very well! :))

ABU said...

sapa yg cakap tu..ha sapa..keh keh
ooomcm ni ko buat..pakai software apa ni..

alif ismail said...

sabar la abu... biasalah manusia...

part tambah grafik tu camna???

ajar alif...huhuhu...

Raji and Yeen said...

hohoh lebih kurang jer cara ak wat doodle gak ^^
mne kau dpt emoticon tu sume?

tia @ Ini Kisah Tia said...

siapa kata ciplak ! dia tak baca entri blog ni dari awal kot . alahaiii , boleh beza lah . grrr ~ Tia suka belog nih ..

alif haris said...

haha .. persetankan je kata mereka itu .. mereka semua penjeles kau sebenarnya ..:D

NuSaNa NoSa 91 said...

sape yg ckp camtu abu?? meh keen pukul dia.. xbaik tuduh bukan2.. klu tanya elok2, xpe lg.. huhu~ jgn sedih2 ea?? keen tetap sokong abu.. ^_^

vampire's lovex said...

comel...ko pakai photoscape??? boleh ehhh...

tangan aku kaku semacam ohhh bila nk lukis2. hahaha

Haryz Khairuddin said...

doodle. memang la bentuk dia lebih kurang je.. tapi kau punye memang terbaik la bro.. ;D

teruskan lagi lukis doodle banyak2. aku tak sabar nak baca blog kau. ;)

pujah said...

entry ni nmpk mcm sedang mengadu..
sy xkenal awak..dan awak xkenal saye..
tp,,sy suke bc blog awak sbb katon2 ni sume yg wat saye bc dan msg yg awak cube smpaikn....
so,,believe,,there's a lot of people like me..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah