Saturday, August 27, 2011

Tutorial Kartun Abu Huzaifah #2

Sambungan Tutorial #1

Software Photoshop

beginilah hasilnya... selamat mencuba :)

21 comments:

sergeant keroro said...

ni cs3 kan?? aku pakai cs5 :P

nuyuEna said...

cool...tak pernah lak terfikir nak gune photoscape..harus try ni..kui3.

aiEz said...

tuto senang fhm..apa2 pun suka tgk kartun kat cni,cumel..heh

Akak said...

photoshop ni nak kena d/load ker....leceh laaa

Arpiiz said...

haha, thanks sebab buat tutor ni.. tertanya2 jugak macam mana nak buat kartun macam tu..hehe

saya_arief said...

t'baikkk.
:D

Fara E's said...

aku takde photoshop , wuuu

Rtp Farra Arisha said...

sebelum ni arisha tak expert sgt edit-mengedit..hahaha..
btw, it's so cool..i mean the cartoon ;)

haslinda said...

wah... senang2x... thanks for sharing...:)

My Name is Mar said...

brape kali buat pun, aku takkan expert..
Huhuuhuhu...
Stakat edit-edit blh ar..

nurAMALLINA said...

Abu beli ea software ni?

alif haris said...

ahaaa tu die tauke kartun kita :D hehehe

Anif Abdullah| AA said...

ouhh.. nice2..
nanti aku nak try la..hehe

Aujinz said...

aku still stuck dengan PS7.. hua hua hua.. malas betul nak apgred..

adwafarahin said...

perhh hebatla abam nie! nk sainn!!

hehe nice work! :)

h A n Y S said...

comel! tapi rajin sangat leeer aku nak lukis pakai tru laptop ni ha.. pakai pensel je rajin..hehe

alif ismail said...

wah....dah buat tutorial??

bagus2...kongsi segala ilmu..huhu..

Sahbudin said...

wah..nice..dh lama pakai cs..tp,x prnah tpikir wat mcm ni..

Kami Bersama.. said...

KNP MESTI KARTUN SEKSI YG KO LUKIS??

Syat0za Zai said...

tuudia, simple je :D tapi kool :)

Ain Dzaya said...

mekasih tuto yang hebat cikgu...:) na try untuk trial la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah