Thursday, December 29, 2011

Berdua Lebih Baik ??

kali pertama bertemu
makan tak lalu,
tidur tak lena,
mandi tak basah,

sanggup meredah onak berduri
sanggup berenang dilautan api (kau dah giler?)
kerana cinta aku sanggup terjun bangunan yang tinggi...

inilah istilah kahwin dulu, nikah kemudian ...
  • pegang tangan je, tak lebih2 pun...
  • alaaa, cium pipi je pun...
  • dia tak kisah, kerana dia cintakan aku,
  • cium bibir, dahi, pipi, semua boleh cium,
  • "ringan2" je bukan nak "main", 
  • maka.............hanyut dibuai nafsu cinta dua merpati sejoli... 
  • ehhh!!! melekat ke?
  • anak aku ke?
  • gugurkan dulu, pastu kita nikah,
  • kita dah tak sefahaman lagi, selamat tinggal sayang, kita mungkin tiada jodoh....
"jika niat "couple" sekadar mengisi kekosongan, "enjoy", maka itu mendatangkan zina dan maksiat,
jika niat "couple" untuk dinikahi, maka ia patut dipercepatkan...."

kita ada anugerah akal untuk berfikir secara rasional,
masih belum terlambat untuk menyedarinya.... Abu Huzaifah prihatin

17 comments:

Rtp Farra Arisha said...

have to realize that we could have our own karma if we doing bad..:')

aiEz said...

jauhi zina,perosak bangsa...

couple dijauhkan,nikah segera..

Aujinz said...

setuju!

diya said...

sorang lagi best.

najihah sahami said...

setuju!
utamakan orang yang mengutamakan agama.

3no gr33ny said...

fikir la banyak kali dulu sebelum buat sesuatu yang boleh jadikan kita menyesal seumur hidup..yer dak??

Efa said...

mintak2 tak jadi dekat diri sendiri..

Tasha said...

semoga dipelihara~~~

chemay said...

single itu awesome.
:)

Nelly The Strange said...

hope tak macam tuh .. ^^

amin ~

Fara E's said...

agree , dr ringan tros ...
haish , mnx jauh la

diana said...

kalau boleh nak like satos kali..:P

budakampung said...

boleh pandang2,
jangan pegang2,
duduk renggang2~hahaha

Cik Hujan said...

tul tul. niat untuk nikah terus. benda baik buat apa dilambatkan. hihi

alif haris said...

kawen je la terus kalau nak sgt berdua tu :)

anamizu kaito said...

bahawasanya aku berniat andai aku dipertemukan dgn seseorang,akan ku berdoa semoga perhubungan itu kekal hingga ke pernikahan & slamanya :)






luv,
cik ana

blog-tips-kurus said...

pengaruh tv + internet ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah