Saturday, December 3, 2011

Alahai budak - budak

Bukan fantasi, tetapi realiti,
terpengaruh dalam filem, drama, mahupun cerita kartun....
apabila tiada tapisan dalam sesebuah media... berguna ke simbol 18sx, 18sg tu??

Memang tidak boleh dinafikan, budak-budak sekarang semakin moden,
pergi sekolah bawak PSP... =..=" ... bawak laptop, bawak henset.. (kadang2 aku sendiri jelous)
semakin modenlah membuatkan ada dikalangan mereka naik minyak, kurang ajar,
apabila ditegur, pandai pula menjawabnye...grrrr ... apakah yang akan terjadi pada masa akan datang kalau perangai mereka begini?? fikir2 kan lah...

"Melentur Buluh Biarlah Dari Rebungnya"....

20 comments:

diana said...

mendidik anak bukan tugas guru 100%..semuanya bermula dari ibu bapa dirumah

kajaharuna said...

hahahahhaha....
budak-budak memang suke buat lawak..

aiEz said...

Cakap itew peyat2 tapi itew ada girlpren da..hikhik...<===okeh gedik..haha..

betul abu,budak skrg tak macam kita dulu..dah jauh sgt bezanya dgn kita..kang ditegur jeling mcm nk mkn je kita,tapi dibiar makin mnjdi plak...apa2 pn ats rasa tnggngjwb mmg wjib tgur...

yaya chef kecik said...

hahahaa..budak sekarang bkn setakat ada awek siap hisap rokok,mencuri, meropak bagai..hishh!! takut la..

vampire's lovex said...

awek awark tu kacau titew dulu,titew kacau la dia balik..kah kah kah....lawak pulokkkk bace... ahahahaha..

tapi betol la,budak2 skrg ni over betol,x mnyempat2 nak besar..tumbuk kang...aaaaaaaaaa... hahahah

budakampung said...

cuba ko pergi tanya budak sekolah rendah diorang kenal tak maria ozawa?? hahaha..maju betul budak sekarang..gua tengok pun seram~ heuwww

Aujinz said...

bayangkan anak anak kita nanti.. gaaaaa..

feza said...

kalau bab bercintan cintun cepat je bebudak ni.

Lea Isnawi said...

ittew nak kawan dgn awak buleh?

hihi

fiza said...

haha.xleh blah org besar ajuk ckp bdk2..haha

iyou said...

ittew pun nk kwn ngn awk jugeww... kih kih kih

x dpt byg generasi akn dtg mcm mana... rasanya start 2000 budak2 dah x mcm budak2 dah...

h A n Y S said...

lepas tu panggil baby, cayang bagai.. aku pon jeles, ekeke

kiera'sakura said...

klu dah jadi buluh bru nk lentur mmg buluh tue patah pukul kte balik la

farz zull said...

hehe, betol2, aku time form 3 pun terketar2 tulis mesej pakai fon cabukk...sekarang 7-8 tahun dah laju je pakai touchscreen, psp, ipad...hoh0ho

Rtp Farra Arisha said...

bahasa euwww euwww kekadang bunyinya sangat menjengkelkan. but klo for joking for a moment, it's gonna be okay then..:)

jangan main2 dengan cinta monyet cause sometimes it can't to a real one, but not always..kalaulah boleh tidak perlulah bercinta monyet jika mengetahui diri tidak sepenuhnya matang..

blog-tips-kurus said...

mak bapak, sila ambil > perhatian!! :-)

sergeant keroro said...

satu ayat lagi ko tertinggal. abu huzaifah sangat prihatin :P

Anif Abdullah| AA said...

budak sekarang,kalau buat salah silap pon tak segan silu... pendidikan kene utuh dari rumah :)

ABU said...

ya la budak2 skung sngt ICT.. canggih manggih..

YOUsoF said...

Aku sokong kata² kauw!


aku pernah nampak budak umur 7 tahun dengar mp3 sambil tunggu mak dia jemput balik sekolah..


Mencegah adalah jauh lebih baik dar merawat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah