Friday, May 27, 2011

Peramah @ Gatal (Miang)


kenapa lelaki akan di label kan 'gatal' jika tegur seorang perempuan?.. 
tidak kira lah mahu berkawan atau ingin memikat. Kau tetap gatal ..grrr..

permulaan dalam perkenalan dengan perempuan memang macam tu, kerana ada batasan yang mereka pertahankan.. jika lelaki bersungguh2, jujur, ikhlas kerana sifat yang ada pada perempuan itu, lama kelamaan perempuan akan tahu juga perangai dan niat lelaki yang sebenar.. maka saling merindui.. mandi tak basah, tidur tak lena, makan banyak <--- errr.. itu aku..hikhik.. rupa tak penting, yang penting hati.. :)

TETAPI ada juga di kalangan perempuan yang memilih, pantang ada lelaki ala-ala korea yang hensem comel datang tegur.. fuhh terus cair..yelah.. nak juga jadi macam dalam drama Secret Garden tu.. 
kononnya romantik... hehe. 
kalau yang tak hensem datang tegur, err kau ni GATAL lah..errkk..!! ada tak, ada tak? siapa tu? hehe..

Perempuan semulajadi ada sifat malu, dan sifat malu itu lah pertahanan dalam dirinya, tegas, garang tapi tetap ada kelembutan dan sopan santunnya. Jika tiada sifat malu.. errr gedik.. lelaki pun meluat nak tengok..

P/S : berlagu pilu, hati berkecamuk, jiwa kacau.. nasi lemak ayam.. fuhh !! sedap.. ^_^

31 comments:

Shamsuddin Amin said...

klo hot...
mostly akan sng cair...
tapi biloe x hot...
mesti kata gatal, miang, niat x elok n mcm2...
tu la normah si hawa...

malu itu
sebahagian dri iman...^^

nawal addina said...

comel katun tu ;)

hahahha , kalu boy tu hensem tak laa di label gatal .

yg tak hensem tu pulak yg miang .

arina=D said...

arina singgah sini .. nak follow tapi tak jumpa button follow jgk.. ahaisy, nanti ada balik kot, nanti-nanti lawat arina lagi, oke?

Abu Huzaifah said...

Shamsuddin Amin : haha.. ye..yg tak hot 2 kene usaha lebih skit.. :)

Abu Huzaifah said...

nawal addina : tau tkpe.. doodle sy comel.. hehe

amranaiman said...

stuju dgn santan/shamsudin amin.. xhot.. gatal.. hemsem... sweet~~ :P

Rtp Farra Arisha said...

masing2 ada kepintaran dan kelemahan pada diri masing-masing, but at least we try to make it perfect as well!

practice make perfect!

ABU said...

ade tak pompun yg cakap "hi abang hensem blh kenalan"...hahahaha

chemay said...

yeahhh!!..
jual mahal itu penting.
haha

nelly said...

haha ..
bab hensem , mesti cair
=='

nasib skg ni lebih bijak mengendalikn situasi~

adwafarahin said...

sori la gua x layan korea so mamat2 spesis jambu pon x layan
hahahaha

Abu Huzaifah said...

amranaiman : haha..orite..aku pun skong.. :)

nurAMALLINA said...

Masing2 kena jaga sikaplah kalau macam tu :)

Abu Huzaifah said...

Rtp Farra Arisha : msing2 mampu mngubahnya.. :)

Abu Huzaifah said...

ABU : itu pmpuan gedik kot.. hikhik

Abu Huzaifah said...

chemay : jual mhal berpada2..hehe.. :)

Abu Huzaifah said...

nelly : yup.. yg pnting anda mmpu pertahankan nye.. :)

Abu Huzaifah said...

adwafarahin : waahh! orite lah 2.. :)

Abu Huzaifah said...

nurAMALLINA : yeahh!! kne jga sikap buruk 2.. hee :)

fadh leyanie said...

situasi camni bole di lihat d mana2,,nak mngorat tu biarla beradab sikit.haha.kalau ppuan tu layan..mmg dia pun gedix.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

zaman kaklong maklong pweit bagai tu cara mengorat zaman 90an.. kalau guna cara tu memang la pompuan tak pandang sgt dah. nampak murahan

Abu Huzaifah said...

fadh leyanie : yelah..awk pmpuan..awk lebih mengerti... huhu.. :)

Abu Huzaifah said...

THE LEKAT LEKIT STORY : hehe.. yup btul 2..sbb perubahan zaman.. pmpuan skrang dah moden kan.. :)

Shamsuddin Amin said...

dtg lagi...
saje nak gtau..
tertag ko dalam entry ak... hehe

alif haris said...

bro .. srsly gua suke gile ngn kartun lu .. hehehe .. fotosop eh ?

ABU said...

keh keh jiwa kacau..

Abu Huzaifah said...

alif haris : hihi.. yup photoshop... Microsoft office pun ada.. :)

Abu Huzaifah said...

ABU : huhu.. ye abu.. err..nama kita sama ler.. :)

ain revival said...

dulu ade jep fikir gitu..lelaki gatal bila tiba2 tegur org pompuan..tapi tiba2 abang sendiri pun buat macam tu..tapi my bro xlah gatal pun..so da conclusion x semestinya lelaki y tgor nie gatal cuma nakal cikit jep..hehhe

Abu Huzaifah said...

ain revival : nakal ye.. bukan apa..lelaki cube nak jadi gentleman.. tp tersalah langkah boleh mnyebabkan gatal..hehe

kiera'sakura said...

blh beza lelaki gatal dn miang nie.. hihihihi... byk perbezaanye.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah