Friday, June 24, 2016

Aku Manusia Berdosa


Ya Allah ya Tuhanku, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibu-bapa ku, adik beradikku, muslimin dan muslimat yang masih hidup walaupun yang telah mati.
Doa tersebut sedikit sebanyak membuatkan kita merasa keinsafan, dan juga menjadikan kita  manusia yang lebih baik, lebih berguna di alam ini mahupun di akhirat kelak.
Seluruh jiwa telah aku serahkan kepada-Nya, sebagai hambamu yang kerdil. Bayangkan kembali setiap saat dan ketika dosa yang telah kita lakukan dalam keadaan sedar mahupun tidak sedar. Bertahun2 amalan kita dicatit, cukupkah amalan kita untuk kita bawa diakhirat kelak? adakah setiap dosa kita diampunkan? kita usaha dan kita yakin Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani. Aku Manusia Berdosa, dengan harapan diampunkan segala dosa2 ini...Aminn

5 comments:

Intan Saffyna said...

hi,saya datang singgah follow blog awak :)

Alif Ismail said...

Assalam... bertahun tak blogwalking.. sambil bertanya khabar sahabat blogger lama...😊

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ejulz said...

Amin..

singgah n follow sini.. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com :)

Valkyrie said...

wah keren juga ya Jasa Pembuatan Kardus Custom Di Jakarta Barat dan jangan juga melupakan Jasa Pembuatan Kardus Custom Di Jakarta Barat siapa tau membutuhkan Jasa Pembuatan Kardus Custom Di Jakarta Barat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah