Monday, January 24, 2011

Sejarah Cinta Mama ( Permulaan Kami)


 mama..
Sudah ternyata dan sudah tercatit bagi aku bersama mu,
untuk di besar kan serta di didik menjadi orang yang berguna,
walaupun kadang kala aku terlalu nakal, degil hingga susah untuk menjaga ku,
tapi kau tetap tabah menghadapi nya,
penat lelah tidak di ambil peduli untuk kepentingan anak-anak mu. 
Aku menangis, kau memujuk ku dengan puitis suara mu,
sehingga terganggu semua kerja rumah,
bila aku lapar, kau menyuap ku dengan tangan, masa ku tidur kau membelai ku, 
tidak membenar kan seekor nyamuk pun hinggap di anggota ku,
penat lesu terpancar dari mimik wajah mu. 
Kau genggam erat tangan ku, memberi ku semangat,
mengukir senyuman yang memberi cahaya bahagia kepada ku, 
aku gembira bila  kau di sisi ku.
Aku bersyukur ada nya kau untuk menjaga ku, 

Kini aku sudah dewasa, aku sudah tahu erti sebenar pengorbanan, 
aku juga lebih tahu mana yang baik dan mana yang buruk, 
dan dapat membezakan pahala dan dosa,
terima kasih mama....
pengorbanan mu terlalu luas untuk aku membalas nya.

Besar sungguh pengorbanan seorang ibu.

Cerita lain
P/S : Tetapi apakah yang berlaku pada zaman sekarang?. kita boleh melihat sendiri di dada akhbar dan di kaca televisyen. nak di kata kan banyak juga kes - kes yang menyayat hati, membabit kan keluarga sendiri, darah daging sendiri. Derhaka, apabila yang muda tiada rasa hormat langsung kepada orang tua. perlakuan seperti binatang yang perlu di ajar seteruk2 nya. akhir zaman ni kita sentiasa kena beringat, supaya tidak berlaku kejadian seperti ini lagi. guna kan akal yang di anugerah kan. semoga sama - sama kita renung2 kan. ^_^

Sunday, January 16, 2011

Kampung Halaman



Kampung Melayu Majidee Baru, Johor bharu



Paya jemerli, Padang Serai, Kedah

Friday, January 14, 2011

Hujan - Aku Yang Asing



Wangi kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu

Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu kau kan hilang di waktu siang

Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu ini ohh untukmu
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu
Lagu ini ohh untukmu




Monday, January 10, 2011

No Longer With



Facebook akan di tutup pada 15 Mac 2011..??haha..
Tidak sama sekali, hanya ura-ura sahaja...

Memang susah untuk tinggal kan tabiat berfacebook ni,
Memang ada kebaikan,
TETAPI berat pula keburukannya..

Kebaikan :_
- Kawan baru
- Temui rakan2 lama
- Temui kekasih/jodoh
- Memajukan Perniagaan 
- Dapat berhubungan walaupun berada berjuta2 batu jauh


Keburukan :_
- Terlebih masa hingga lalai
- Silap komen, boleh gaduh dengan kawan2, keluarga
- Kata2 *** yang mendatang kan kemarahan
- fitnah, tuduhan tidak betul di lempar kan kepada mereka yang
  tidak bersalah.
- Akibat nya, putus hubungan...
 


Tetapi aku hargai dengan ada nya facebook ni, kerana facebook ni lah aku bertemu dengan seseorang yang aku sayang, tetapi hubungan ini tidak kekal lama, kerana ada tuduhan yang melampau telah di lempar kan kepada aku di dalam facebook, menyebabkan si dia tidak pecaya, lalu mengmbil keputusan untuk putus kan hubungan. Im still love her (The End)
Kita hanya redha dengan apa yang berlaku, just serah kan kepada takdir. 
Kenangan pahit manis semasa sekali sign in facebook tidak akan di lupa kan. Maybe ini lah jalan terakhir aku untuk hilang kan rasa kusut di kepala.
My ex girl now is in a relationship with my best friend

Im Rock, But at the same time, i have a broken heart.




Sunday, January 9, 2011

Introduce



Nama aku Abu Huzaifah Aziz, 
anak jati negeri Perak Malaysia,
lahir bulan Januari 1988
Pemuda Islam 20an
Orang Melayu, (Malay
Suka ambil tahu pasal sejarah-sejarah lama,dunia dan isu semasa,
Tidak suka bincang pasal politik (hate politics) konspirasi kau dah basi.. ^_^
Layan muzik, lebih kepada muzik tempatan [support]
Berfikiran terbuka, meluas untuk menimba ilmu.
penyabar (jangan jolok sarang tebuan),haha..

NOW !!!....kenapa GUITAR BUROK???
Hanya kiasan, susah untuk di fahami, tapi...ia bukan pasal gitar semata2,
maksud lain, lebih kurang macam nostalgia, situasi yang agak lama, berkurun2, 60'an, 70'an (old skool)

Apa MOTIF nya pulak?? haha...
supaya kita menghargai yang lama, kalau tiada yang lama, yang baru belum tentu boleh wujud sekarang...
Pengalaman dari yang lama telah mengajar kita untuk belajar sesuatu yang baru hingga ke hari ini....
Mengembalikan nostalgia dulu zaman berzaman, supaya tidak hilang di bawa arus era kemajuan,
yang boleh di jadi kan panduan serta teladan supaya hari esok nya adalah yang lebih baik berbanding hari ini.

fikir2 kan lah :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk.org/ping

Copyright (c) Guitar Burok Since Januari 2011 by Abu Huzaifah